На Житомирщині запрацював реабілітаційний модуль для постраждалих від війни

У безбар'єрному просторі, який складає всього 72 м2, можна пройти фізичну реабілітацію та отримати психосоціальну допомогу
19 січня 2024

У місті Овруч, що на Житомирщині, запрацював мобільний реабілітаційний модуль для постраждалих від війни. Там можна пройти фізичну реабілітацію та отримати психосоціальну допомогу.


У модулі працює мультидисциплінарна команда, яка складається з фізичного терапевта, логопеда, кейс-менеджера, психолога та інших фахівців. 


Фахівці допомагають пацієнтам із фізичною реабілітацією, протезуванням, відновленням мовлення. Також, за потреби, надають психологічну підтримку, юридичний супровід та консультації щодо навчання, перекваліфікації й працевлаштування. 



Щоб стати пацієнтом модуля, необхідно перейти за посиланням та заповнити онлайн-форму. Після чого його представники зв’яжуться із заявником, підберуть зручний час для візиту та супроводжуватимуть упродовж всього процесу реабілітації.


Реалізація проєкту відбувається у партнерстві з БФ «Майнді», Координаційним центром з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар'єрність» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я — ініціативи першої леді Олени Зеленської.



«Цей проєкт є чудовим прикладом наближення послуги до громад. Адже потреба в реабілітації внаслідок пережитого через російську агресію є всюди – не лише в обласних центрах чи великих містах. А якісні послуги для відновлення мають бути там, де людина живе», — зазначила перша леді.

За словами ветерана Андрія Олійчука, реабілітація в громаді — надзвичайно важлива складова процесу повернення до повноцінного життя після поранення чи травми.


«Головна допомога команди, яка займалася зі мною, окрім фізичного  відновлення, полягала в подоланні емоційних та психологічних труднощів. На мою думку, на етапі, коли ти повертаєшся до повноцінного соціального життя, дуже важливо отримати допомогу та підтримку різного характеру. І дуже зручно, коли це можна зробити в одному місці у твоєму населеному пункті», — сказав захисник.

Проєкт став можливим завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар'єрів» — компанії Visa і Ощадбанк, та за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації.


Завдяки невеликим витратам на виробництво та швидкості встановлення подібний формат реабілітаційних просторів можна масштабувати у межах країни. Наразі виробничі можливості соціальної франшизи складають 40 модулів на рік.


Подібні реабілітаційні модулі інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я та контрактуються Національною службою здоров’я України.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux