«Надія — це вміння та вибір»: лікар-психотерапевт Олег Романчук у подкасті «Простими словами»

Фінальний епізод спеціального сезону був присвячений надії, відновленню та ролі домашніх тварин у нашому житті
01 грудня 2023

«Нам усім треба навчитися бути людьми надії. Надія — це вміння та вибір. Цікава етимологія слова «надія», бо це те, що кличе нас на дію. Тобто, це не про очікування того, що станеться, а про розуміння, що ти маєш вибір щось робити», — впевнений Олег Романчук — лікар-психотерапевт, дитячий психіатр і засновник центру «Коло сімʼї», автор книжок, директор Інституту психічного здоров’я УКУ й Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії.

Олег Романчук став гостем заключого епізоду подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

В інтерв’ю ведучим — клінічній психологині Софії Терлез та журналісту і письменнику, амбасадору Всеукраїнської програми ментального здоров’я Марку Лівіну — він розповів, як навчитися керувати власними емоціями, як загартовувати стійкість, про відновлення та роль тварин у нашому житті.

«Коли люди стикаються з випробуваннями, вони свідомі того, що потребують одне одного. Це не так, як у тоталітарній країні, де всі мовчать, підкоряються (владі), всі однакові. Справжня єдність — це мозаїка, де кожен неповторний і думає інакше, але водночас усі об’єднані відчуттям, що мають бути частиною цілісної картини».


Повний текст інтерв'ю за посиланням.

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:



Це був фінальний епізод спеціального сезону подкасту «Простими словами». Після невеликої перерви подкаст повернеться з новим сезоном у лютому 2024 року.

Всього слухачами 19 епізодів подкасту за п’ять місяців стали більше 1 300 000 осіб, лише на YouTube — понад 700 000 переглядів. Звісно, цей показник вже перевершено, адже прослуховування зростають щодня.

Спеціальний сезон подкасту «Простими словами» від The Village Україна виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я — ініціативи першої леді Олени Зеленської. Проєкт реалізовано за підтримки компанії Visa у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України та громадською організацією «Безбар'єрність».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux