Працівники ЗМІ взяли участь у тренінгах з посилення стійкості

Масштабні тематичні заходи із відпрацюванням навичок першої фізичної та психологічної допомоги відбулися одночасно в 20 регіонах у межах ініціативи «Ти як?»
16 лютого 2024

Понад 300 фахівців медіа пройшли навчання з підвищення ментальної стійкості та надання першої допомоги собі, близьким, колегам і постраждалим. 

Журналісти, так само як рятувальники, поліцейські або медики, одними з перших прибувають на місця надзвичайних ситуацій. І під час висвітлення подій часто наражають себе на небезпеку та забувають про свій психоемоційний стан.

Проведення серії фахових тренінгів для журналістів, інших працівників ЗМІ та комунікаційних служб розпочав Координаційний центр з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Тренерами виступили регіональні координатори програми та психологи ДСНС і Національної поліції.

 

Учасники заходів дізнались, як розуміти власні емоції, як визначити, що людині потрібна допомога фахівця, де шукати джерело сили у складні моменти життя. Заняття відбулись одночасно у 20 регіонах України за підтримки обласних військових адміністрацій.

«Знання базових навичок самодопомоги та плекання стійкості рятує ментальне здоров’я, а значить і фізичне, бо вони нероздільні. Всеукраїнська програма ментального здоров’я дає можливість навчитися цьому кожному українцю зокрема й цілим професійним спільнотам загалом. Після майже двох років повномасштабної війни сфера медіа та комунікацій потребувала підсилення й вона вчасно його отримала, — наголосила керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ Оксана Збітнєва.

За результатами заходів більшість учасників відзначили значне покращення власного психоемоційного стану. А у Вінницькій області започаткували медіапроєкт, присвячений ментальному здоров’ю, що буде виходити в ефірі місцевих ЗМІ.

«Усе, що ми чуємо й бачимо на екрані, проходить багато етапів: інформацію збирають, аналізують, пропускають через себе. Публікуючи лише одну новину, журналіст залишає у собі багато посттравматичних емоцій. Тому проводити такі навчання — наш спільний обов’язок, аби підтримати українських журналістів, — додала перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux