Важливість психологічної реабілітації для воїнів: Олена Зеленська у США відвідала Національний військовий-медичний центр

Центр ділиться передовим досвідом підтримки військових та допомагає українським медикам підвищувати кваліфікацію
09 липня 2024

Перша леді України Олена Зеленська відвідала Національний військово-медичний центр імені Волтера Ріда в місті Бетесда, штат Меріленд (США). Разом із представниками закладу вона обговорила важливість психологічної реабілітації для воїнів.

Центр імені Волтера Ріда — це велике медичне містечко, де військові, ветерани та їхні родини можуть отримати усі необхідні послуги: від швидкої та хірургічної допомоги до реабілітаційної та психологічної. Водночас тут проводять медичні дослідження та займаються науковими розробками, тож пацієнти центру першими отримують лікування за новітніми методами.

«Саме такого комплексного підходу ми прагнемо досягти й у медичних центрах України. Бо врятувати життя — мало, треба врятувати його якість, супроводжуючи пораненого захисника стільки, скільки потрібно для повного відновлення. Вдячна керівництву центру та його медичному персоналу за організацію тренінгів і передачу досвіду нашим медикам — для них центр проводить підвищення кваліфікації. Ми високо цінуємо вашу солідарність і підтримку», — наголосила Олена Зеленська

У ході зустрічі з представниками центру було зазначено, що фахівці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» вивчали досвід американських колег і сподіваються на співпрацю у розвитку системи підтримки українських військових. Адже воїни часто сприймають психологічну допомогу зі скепсисом. Натомість у Міноборони США є позитивний досвід інформаційної кампанії «Справжні воїни» (Real Warriors), спрямованої на заохочення бійців звертатися по допомогу самостійно.

Перша леді також висловила сподівання на долучення центру Волтера Ріда до програми Міжнародного медичного партнерства, започаткованого Україною.

«Конкретні лікарні в Україні отримують «побратима» за кордоном, і в межах партнерства відбуваються навчання, стажування та виїзні місії. Побратимами 43 українських лікарень стали медзаклади вже із 17 країн. Пропоную започаткувати партнерство між Національним військово-медичним центром Волтера Ріда та Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни», — сказала Олена Зеленська. 


Про необхідність допомоги для збереження життів та відновлення України говорила перша леді й під час візиту до Солт-Лейк-Сіті, столиці штату Юта. Так, у ході бесіди з американськими бізнесменами та філантропами Олена Зеленська розповіла про наслідки російського обстрілу 8 липня — зокрема, про руйнацію одного із корпусів дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Під час зустрічі з дружинами губернаторів США перша леді України поділилася результатами діяльності Фундації Олени Зеленської, яка у співпраці з іноземними меценатами втілює проєкти з облаштування шкільних укриттів, зводить будинки для великих прийомних родин і відновлює пошкоджені лікарні.

Також Олена Зеленська взяла участь у науковій конференції у Вашингтоні, за результатами якої стартувала Глобальна коаліція українських студій — її учасники сприятимуть розвитку співпраці між закладами вищої освіти Сполучених Штатів та України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux