Подкаст «Простими словами» разом з «Ти як?» розпочали новий сезон, присвячений стійкості

Сезон складається з 15 епізодів і виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я
11 лютого 2024

Стартував новий сезон подкасту «Простими словами» від The Village Україна під назвою «Наука стійкості». 15 епізодів присвячені становленню та збереженню резильєнтності вийдуть у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я — ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Ведучі подкасту, клінічна психологиня Софія Терлез та журналіст, письменник, амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров'я Марк Лівін, разом із провідними вченими й практиками розкажуть, як наука й психологія бачать побудову стійкості у складні періоди. 

Першим гостем сезону став Мулі Лахад, винахідник однієї з моделей стійкості, всесвітньо відомий психолог і фахівець з вивчення травми, засновник Інституту драматерапії й Міжнародного центру профілактики стресу в місті Кірʼят-Шмона, Ізраїль.


Наразі він навчає українських психотерапевтів та ділиться досвідом своєї країни — як адаптуватися до загрози, що триває роками, і як вибудовувати повноцінне життя в умовах постійного стресу. Українські фахівці з ментального здоров’я справили на науковця неймовірне враження.

«По-перше — це щедрість не тільки до інших, але й до себе самих. Можливість дати собі те, що допоможе відчути, що ти живий. По-друге, розрада, яку люди знаходять у традиційних піснях і музиці. І третє — це те, що вони дуже уважні й відкриті до інших. Це означає, що вони дійсно хочуть допомагати. Вони мають стійке внутрішнє переконання й відповідальність за творення добра для інших», — зазначив Мулі Лахад.

Під час розмови психолог також розповів, що спільного бачить у досвідах України та Ізраїлю і як можна підвищувати стійкість, спираючись на ресурси й навички, які вже є в кожного.

«Минулий сезон подкасту «Простими словами» увійшов до топподкастів України, а його слухачами за п’ять місяців стали майже 1 300 000 осіб. Дякую команді, що продовжили над ним роботу, адже тема стійкості — надважлива для нас, з огляду на вже третій рік війни. І, сподіваюся, цей сезон буде так само затребуваним серед слухачів», — додала Олена Зеленська, ініціаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

Конспект інтерв'ю можна прочитати тут, а розмова доступна для прослуховування на всіх подкаст-платформах: Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud, Spotify, YouTube.

Дізнайтеся більше про подкаст «Простими словами» за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux